فریب ظاهر ساده این اتومبیل را نخورید! پیشرانه این گلف سالخورده بیش از 150 اسب بخار قدرت تولید می کند و می تواند آن را در کمتر از 2/8 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برساند. این فولکس واگن، یک ماشین اسپرت تمام عیار است. . .
مجله ماشین / تست و عکس امیرحسین پورسینا / گلف، در گروه محصولات فولکس واگن جایگاه خاصی دارد، زیرا با ورود این خودرو به بازار بود که این شرکت توانست از بحران مالی اوایل دهه 1970 نجات پیدا کند. در عین حال، این مدل در بین کارشناسان و علاقه مندان به اتومبیل نیز محبوبیت ویژه ای دارد، به طوریکه برخی از گلف به عنوان پدر هاچ بک های اسپرت یاد کرده و آن را به مثابه چراغ راهی برای سایر کمپانی های خودروسازی می دانند.
نسل نخست گلف، در ماه می 1974 به بازار آمد و تا 1983 روی خط تولید قرار داشت. بر خلاف بیتل، پیشرانه اتومبیل در قسمت جلو قرار داشت و نیرو نیز به محور جلو منتقل می شد. کمپانی فولکس واگن طی 9 سال تولید نسل اول، چندین نسخه مختلف از گلف را ارائه کرد که عبارت بودند از مدل اسطوره ای GTI، یک نسخه دیزل، کابریولت و حتی وانت پیکاپ! البته گونه فیس لیفت شدهای از گلف MK1 به نام CITI Golf تا سال 2009 در سایت فولکس واگن در آفریقای جنوبی به تولید می رسید.
بررسی گلف نسل اول (مدل 1977) که مورد بازسازی قرار گرفته
در طراحی این ماشین که هنر دست جورجیو جیوجیارو بوده، آنچه بیش از هر نکته دیگری جلب توجه میکند، سادگی و هماهنگی است. از چراغهای گرد جلو، جلوپنجره کشیده، دماغه جعبهای شکل و کاپوت بلند گرفته تا خطوط ساده جانبی، ستونها و دستگیره درها، بههمراه چراغهای مربعی شکل، سپر ساده و در بزرگ عقب.
دور گلگیرها برآمدگی زیبایی وجود داشته و نمای جانبی نیز بهلطف زههای استیل مدل GTI که توسط مالک برای خودرو در نظر گرفته شده، جذاب تر از نمونه استاندارد جلوه می کند. رنگ نقره ای بدنه، حاشیه قرمز رنگ جلوپنجره، رینگهای 7 بازوی دوبل Speedline و حذف سپر جلو که نمایی مسابقه ای به اتومبیل بخشیده، جذابیت آن را افزایش دادهاند.
درون کابین، داشبورد با نمونه مدل بالاتر تعویض شده که زیبایی خاص خود را ایجاد می کند و خودرو را کم سن و سالتر نشان میدهد. صندلیهای ریکارو و غربیلک فرمان OMP، در کنار سردنده اسپرت لاین نیز کابینی اسپرت و جوان پسند را به نمایش می گذارند. در انتها، علیرغم آنچه ممکن است با توجه به ابعاد کوچک اتومبیل به نظر برسد، درون کابین کاملاً جادار بوده که نشان از یک مهندسی فضای کاملاً آلمانی دارد.
زیر کاپوت، پیشرانه 2 لیتری 4 سیلندر خطی 16 سوپاپه قرار گرفته که متعلق به نسل سوم بوده و با برخورداری از 4 تراتل بادی JENVEY 45mm، کامپیوتر DTA Fast S40، میل سوپاپ های درجه بالای مسابقه ای و سیستم کامل اگزوز سوپر اسپرینت، می تواند بیش از 150 اسب بخار قدرت و 180 نیوتن متر گشتاور تولید کند.
روی صندلی های اسپرت ریکارو نشسته و استارت می زنیم. صدایی زیبا طنین انداز میشود. جعبه دنده 5 سرعته 020 و دیسک و صفحه خودرو از نوع مسابقه ای گرافیتی انتخاب شدهاند تا قدرت، هرچه بهتر به چرخ های جلو انتقال پیدا کند. نتیجه این که نحوه شتاب گیری اولیه در یک کلام شوک آور بوده و این اتومبیل 790 کیلوگرمی، با تندی غیر قابل انتظاری به پیش می رود.
به لطف سیستم تعلیق قابل تنظیم ساخت KW، استرس بار یورو اسپرت و میل موج گیر در قسمت جلو و عقب، سواری خودرو عملاً با نسخه های استاندارد گلف قابل مقایسه نبود. وجود سیستم ترمز مجهز به فشار شکن که ساخت برند لوکاس بریتانیا بوده، نیروی ایستایی لازم را برای مهار قدرت پیشرانه فراهم می کرد و به اندک فشار روی پدال، واکنشی شایسته نشان می داد.
در خاتمه، از تیم اتومبیلرانی Nemesis 27 و آقای محمد سبزواری مالک خودرو، به جهت همکاری در تهیه این گزارش، تشکر می کنیم