امروز در بازار آزاد نسبت به دیروز با کاهش اندک همراه است.
امروز به نسبت آخرین روز هفته قبل، قیمت ها در بازار خودرو تفاوت چندانی نداشته و فقط نرخ برخی خودروها کاهش یافته اما بازار همچنان در رکود و انجماد به سر می برد.
نائب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو گفت: قیمت خودروهای چینی در ماههای گذشته آنقدر افزایش داشتند که این روزها زیر قیمت کارخانه هم خریدار ندارند.
اطلاعات و صورتهای مالی منتهی به پایان آذر سال جاری سه شرکت خودروساز بزرگ کشور (ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو) که در سایت کدال سازمان بورس منتشر شده نشان از زیان انباشته بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومانی سه شرکت یاد شده تا پایان فصل پاییز دارد، این در شرایطی است که زیان تولید نیز در بازه مذکور به مرز ۵/ ۱۶هزار میلیارد تومان رسیده است.
آخرین ارزیابی صورت گرفته از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران(ISQI) از وضعیت کیفیت گروه وانتهای تولیدی داخل در آذرماه سال جاری نشان میدهد، علاوهبراینکه وانتها (این نوع خودروها با تیراژ تولید بالا) نهتنها کیفیتی بالاتر از سه ستاره ندارند، بلکه دو مدل آنها در پایینترین سطح کیفیت تولید میشوند.
با توجه به کاهش نرخ ارز، قیمت خودرو از کارخانه تا حاشیه بازار همچنان تفاوت چشمگیری دارد.
رییس اتحادیه نمایشگاه داران خودروی پایتخت گفت: با نرخ کنونی ارز، قیمت خودروهای داخلی بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان دیگر جای ریزش دارد.
بر اساس آخرین ارزیابی صورتگرفته از وضعیت کیفی خودروهای سواری تولیدی آذر سالجاری، دو محصول پژو ۲۰۰۸ ایرانخودرو/ایکاپ و نیومزدا ۳ شرکت بهمنموتور توانستهاند پنج ستاره کیفی را کسب کرده و باکیفیتترین خودروهای داخلی باشند. طبق این ارزیابی چهار خودرو چهار ستاره، ۱۸ مدل خودرو سه ستاره و تنها دو خودرو دو ستارهای شدهاند و خودروی تکستاره کیفی نیز تولید نمیشود.
در حالی که بهنظر میرسد با توجه به روند کاهشی قیمت خودرو در بازار، فرصت مناسبی برای لغو نرخگذاری دستوری فراهم آمده، اظهارات اخیر رئیس شورای رقابت نشان میدهد این شورا با عقبنشینی از مواضع قبلی خود در راستای آزادسازی، قصد تنگتر کردن حلقه قیمتگذاری را دارد.
پیش فروشها با موعد تحویل نامعلوم مشکلات زیادی را هم برای مردم و هم خودروسازان ایجاد میکند.
با تداوم روند کاهشی انتظارات تورمی و نرخ ارز، منحنی قیمت در بازار خودرو نیز کماکان نزولی پیش میرود و به نظر میرسد در این شرایط فرصتی طلایی برای کنار گذاشتن سیاست نرخگذاری دستوری ایجاد شده است. شورای رقابت چندی پیش گام نخست عبور از این سیاست را با آزادسازی قیمت ۱۸ خودرو کمتیراژ برداشت و حالا با توجه به بیمیلی بازار به صعود، فضا برای تکمیل این پروژه فراهم آمده است. با وجود سالها نرخگذاری دستوری، در حال حاضر نه مصرفکننده از این سیاست رضایت دارد و نه تولیدکننده.
با کاهش دلار به کانال ۲۱ هزار تومانی در روز گذشته، شاهد ریزش مجدد قیمتها در بازار خودرو بودیم، البته مشتریان به انتظار افت بیش از پیش قیمتها از خرید دست کشیدهاند.
سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی گفت: ۶۰ لیتر سهمیه بنزین بهمن ماه خودروهای شخصی بدون هیچگونه تغییری ساعت صفر بامداد چهارشنبه (یکم بهمنماه) در کارتهای هوشمند سوخت شخصی شارژ میشود.
مدیر عامل ایران خودرو گفت: اقداماتی صورت گرفته و الزاماتی داشتیم و در نهایت امروز از موتور سه استوانه رونمایی میکنیم.
با وجود آنکه سهام دو خودروساز بزرگ کشور روی کاغذ متعلق به دولت نیست، این دولت است که سیاستهای کلی آنها را تعیین میکند.
بعد از مکاتبات صورت گرفته برای تعیین تکلیف خودروهای مانده در گمرک، طی جلسهای از سوی معاونت هماهنگی و نظارت اقتصادی معاون اول رئیسجمهور زمانی سه هفتهای تعیین شده تا دستگاههای ذیربط گزارش و راهکار خودرا برای تعیین تکلیف این خودروها اعلام کنند، خودروهای پرحاشیهای که در بین آنها از بنز تا پورشه و BMW دیده میشود که با وجود استاندارد یورو (۵) نتوانسته بودند مجوز استاندارد ایران را برای ترخیص دریافت کنند. آنچه مشخص است هزاران خودروی وارداتی در سالهای اخیر به دلایل مختلف در گمرک مانده که نه شرای
فاصله قیمت کارخانه و بازار خودروهای داخلی این روزها همچنان در حال کم شدن است و این احتمال وجود دارد که خودروسازان طی سال آینده یک بار دیگر اتفاقات سال ۹۴-کمپین نه به خودروی صفر- را تجربه و با بحران تقاضا مواجه شوند.
مرور گزارش اخیر شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران نشان میدهد در بخش سنجش رضایت مشتریان از خدمات فروش «تاخیر در تحویل خودرو» بیشترین مورد شکایت آنها به مراجع ذیصلاح بوده است. در این گزارش که به سال ۹۸ مربوط میشود، میزان رضایت مشتریان از خدمات فروش شش شرکت وابسته به دولت و خصوصی شامل ایران خودرو، سایپا، پارس خودرو، کرمان موتور، مدیران خودرو و بهمن موتور مورد بررسی قرار گرفته است.
هر سال با نزدیکی به روزهای آخر سال همراه با رشد تقاضا، قیمت خودرو در بازار جهشی قابلتوجه پیدا میکند. با این حال بسیاری از فعالان بازار با طرح سناریویی معتقدند که امسال ۶ متغیر اثرگذار جهتی عکس به بازار داده است و مسیر نزولی قیمتها که از نیمه پاییز آغاز شد، تا پایان زمستان تداوم خواهد داشت. سناریوی دومی نیز مطرح است.
بازار خودرو از ابتدای هفته تاکنون با نوسان قیمتها مواجه بود و در روزهای پایانی هفته و تحت تاثیر کاهش نرخ ارز، روند قیمت ها در این بازار ریزشی شد.