پنجشنبه , ۱ آذر ۱۴۰۳
لرزه بر پیکر غول‌های خودروسازی ژاپن

تقلب خودروسازان ژاپنی در تست‌های ایمنی

1403-03-22 زمان مطالعه: 1 دقیقه 2

افشاگری تکان‌دهنده‌ای در مورد تخلفات گسترده در آزمایش‌های ایمنی چندین خودروساز مطرح ژاپنی، صنعت خودروسازی این کشور را در شوکی عمیق فرو برده است.

به گزارش مجله ماشین،این رسوایی که شامل شرکت‌های بزرگی همچون تویوتا، مزدا و یاماها می‌شود، به طور موقت تحویل چندین مدل خودرو را متوقف کرده و تحقیقات گسترده‌ای را از سوی مقامات دولتی به دنبال داشته است.

همه چیز با عذرخواهی رسمی آکیو تویودا، رئیس هیات‌مدیره تویوتا، در یک کنفرانس خبری آغاز شد. آقای تویودا با تعظیم در برابر حضار، به کم‌توجهی این شرکت در روند دریافت مجوز و تولید انبوه خودروها بدون انجام اقدامات احتیاطی مناسب اذعان کرد.

تنها یک روز پس از اعتراف تویوتا، بازرسان وزارت حمل‌ونقل ژاپن راهی دفتر مرکزی این شرکت شدند تا وسعت این تخلفات را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهند.

این بازرسی‌ها در حالی انجام می‌شود که تویوتا بزرگ‌ترین خودروساز جهان از لحاظ حجم تولید است و سال گذشته بیش از یازده میلیون دستگاه خودرو تولید کرده است.

تویوتا تاکنون اعلام کرده که در ارائه اطلاعات مربوط به هفت مدل از محصولات خود تخلف کرده است. این شرکت در حال حاضر تحویل سه مدل کرولا فیلدر، کرولا آکسیو و یاریس کراس را متوقف کرده است.

چهار مدل دیگر نیز از محصولات قدیمی‌تر این شرکت هستند.

یکی از تخلفات فاش شده مربوط به آزمایش‌های تصادف است. تویوتا ملزم به انجام آزمایش برخورد به هر دو سمت کاپوت خودروها بوده، اما تنها نتیجه برخورد به یک سمت را اندازه‌گیری کرده است.

دولت ژاپن اعلام کرده که علاوه بر تویوتا، شرکت‌های مزدا، هوندا، یاماها و سوزوکی نیز تحت بازرسی قرار خواهند گرفت.

مزدا تاکنون تحویل دو مدل از محصولات خود را متوقف کرده و هوندا نیز به تخلف در آزمایش‌ها در دوره‌ای ۸ ساله تا سال ۲۰۱۷ اعتراف کرده است.

دولت ژاپن از تاثیر منفی این رسوایی بر اقتصاد و اعتبار این کشور ابراز نگرانی کرده است. خودروسازان ژاپنی به طور سنتی به کیفیت و ایمنی محصولات خود شهرت دارند و این تخلفات می‌تواند به طور قابل توجهی به وجهه آنها لطمه بزند.

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که این بحران، فشار را بر آکیو تویودا، رئیس هیات‌مدیره تویوتا، افزایش داده است.

گفته می‌شود که وی ممکن است در انتخابات بعدی ریاست هیات‌مدیره نتواند از سهامداران رای اعتماد کسب کند.

هنوز مشخص نیست که تحقیقات در مورد این رسوایی چه نتایجی به دنبال خواهد داشت.

اما آنچه مسلم است، این است که این بحران ضربه سنگینی به صنعت خودروسازی ژاپن وارد کرده و می‌تواند پیامدهای بلندمدتی برای این کشور به همراه داشته باشد.

بر اساس بیانیه وزارت زمین، زیرساخت، حمل و نقل و گردشگری ژاپن، از ۸۵ خودروساز مورد بررسی دولت، پنج شرکت یعنی تویوتا، مزدا، هوندا و سوزوکی و همچنین شرکت تولید موتور یاماها در طول فرآیند تأییدیه خودرو مرتکب تقلب شده‌اند.

برای دریافت مجوز فروش خودرو، محصول باید الزامات قانونی، فنی، ایمنی و زیست‌محیطی را برآورده کند.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تقلب در فرآیند تأییدیه خودرو اعتماد کاربران و اساس سیستم صدور گواهینامه خودرو را تضعیف می‌کند. کشف این تقلب‌های جدید بسیار تاسف‌بار است.»

تحقیقات نشان داده که مزدا نتایج تست تصادف را برای چندین مدل خودرو جعل کرده است.

سوزوکی برای نتایج تست سیستم ترمز یک مدل خودرو اظهارات دروغ ارائه کرده و هوندا نیز با تست صدای ۲۲ خودرویی که قبلا تولید شده‌اند، دستکاری کرده است.

تحقیقات در مورد تویوتا همچنان ادامه دارد، اما تاکنون مشخص شده که این شرکت در تست‌های ایمنی عابران پیاده اطلاعات نادرستی ارائه کرده و خودروهای تست تصادف را برای هفت مدل خودرو «تقلبی» کرده است.

تقلب خودروسازان ژاپنی در تست‌های ایمنی
تقلب خودروسازان ژاپنی در تست‌های ایمنی

آکیو تویوتا، رئیس هیئت مدیره تویوتا روز دوشنبه عذرخواهی کرد

او به گفته‌ی آسوشیتدپرس (AP) اشاره کرد که برخی از قوانین تأییدیه در ژاپن ممکن است بیش از حد سختگیرانه باشد و گفت که ممکن است این شرکت در زمانی که تنوع مدل‌ها در حال افزایش بوده، بیش از حد مشتاق انجام تست‌ها بوده است.

تویوتا اعلام کرد که این تخلفات بر ایمنی خودروهایی که در حال حاضر در جاده‌ها تردد می‌کنند، تأثیری ندارد. تولید سه مدل Corolla Fielder، Corolla Axio و Yaris Cross به حالت تعلیق درآمده است.

شرکت رقیب ژاپنی تویوتا، مزدا موتور، تخلفات در تست تصادف سه مدل قدیمی را تأیید کرد. به گزارش آسوشیتدپرس، تولید دو مدل Roadster و Mazda 2 به دلیل استفاده از نرم افزار کنترل موتور نادرست در تست‌ها متوقف شده است.

شرکت هوندا موتور مستقر در توکیو نیز روز دوشنبه برای انجام تست‌های نامناسب عذرخواهی کرد.

وزارتخانه اعلام کرد که تحقیقات بیشتری در مورد این پنج شرکت انجام خواهد داد و بر اساس نتایج آن اقدامات سختی را در نظر خواهد گرفت.

تویوتا بزرگترین خودروساز جهان است و سالانه بیش از ده میلیون خودرو می‌فروشد. ژاپن پس از چین و آمریکا سومین کشور بزرگ تولیدکننده خودرو در جهان است.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

امتیاز 4.67

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×