پنجشنبه , ۱۷ مهر ۱۴۰۴
تونل ۱۰ مایلی تسلا

معرفی تونل ۱۰ مایلی تسلا: پروژه جدید حمل‌ونقل ایلان ماسک

1404-05-08

به گزارش مجله ماشین، شرکت بورینگ کمپانی (The Boring Company)، متعلق به ایلان ماسک، در همکاری با فرمانداری ایالت تنسی، از احداث یک تونل زیرزمینی ۱۰ مایلی برای اتصال مرکز شهر نشویل به فرودگاه این شهر خبر داد. این پروژه که با نام «لوپ» (Loop) شناخته می‌شود، دومین نمونه از سیستم حمل‌ونقل زیرزمینی بورینگ کمپانی پس از لاس‌وگاس خواهد بود.

طبق اعلام رسمی فرمانداری تنسی، هزینه‌های این پروژه کاملاً توسط بورینگ کمپانی و شرکای خصوصی آن تأمین خواهد شد. در حال حاضر، مراحل اولیه شامل بررسی مسیرهای پیشنهادی، اخذ مجوزها، و جلب نظر ذی‌نفعان محلی آغاز شده است.

در صورت دریافت تأییدیه‌های لازم، عملیات ساخت این تونل از سال آینده آغاز می‌شود و اولین بخش آن ممکن است تا پاییز ۲۰۲۶ آماده بهره‌برداری شود.

پیش‌تر، سیستم مشابهی در شهر لاس‌وگاس اجرا شده که به گفته بورینگ کمپانی، تاکنون بیش از ۳ میلیون سفر با خودروهای تسلا در تونل‌های آن انجام شده است. این سیستم برخلاف وعده‌های اولیه مبنی بر استفاده از خودروهای خودران، فعلاً با رانندگی انسانی اداره می‌شود.

شرکت بورینگ کمپانی ابتدا با ایده‌هایی بسیار بلندپروازانه مانند هایپرلوپ و تونل‌سازی بین شهری مطرح شد. اما در پی مخالفت‌های محلی و چالش‌های اجرایی، این طرح‌ها به سرانجام نرسیدند. از جمله پروژه‌های متوقف‌شده می‌توان به حفاری در لس‌آنجلس، شیکاگو و ایده اتصال نیویورک به واشنگتن در ۲۹ دقیقه اشاره کرد.

مدل فعلی تونل‌های لوپ، بیشتر به‌عنوان یک سامانه جابه‌جایی سریع مسافر در مراکز شهری و نمایشگاهی تعریف شده است. مزیت اصلی آن نسبت به سامانه‌های مونوریل سنتی، اجرای کم‌هزینه و بدون ایجاد اختلال جدی در سطح شهر است. همچنین تا این مرحله، هزینه‌ای برای مالیات‌دهندگان در پی نداشته است.

در حالی‌که دفتر فرمانداری تنسی به رتبه ۹۹.۵۷ درصدی ایمنی سیستم لوپ لاس‌وگاس اشاره کرده، اما گزارش‌هایی از نگرانی کارکنان درباره فشار کاری بالا و خطرات احتمالی نیز وجود دارد. برخی کارکنان سابق اعلام کرده‌اند که سرعت بالای اجرای پروژه‌ها، ایمنی آن‌ها را تهدید کرده است.

 

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×