شنبه , ۴ اسفند ۱۴۰۳
بی‌وای‌دی از سال ۲۰۲۷ نصب انبوه باتری‌های تمام‌جامد را آغاز می‌کند

بی‌وای‌دی از سال ۲۰۲۷ نصب انبوه باتری‌های تمام‌جامد را آغاز می‌کند

1403-11-28 زمان مطالعه: ۵ دقیقه

 تحولی بزرگ در صنعت باتری‌های الکتریکی

به گزارش مجله ماشین، در جریان دومین نشست نوآوری و توسعه باتری‌های تمام‌جامد چین که در ۱۵ فوریه ۲۰۲۵ برگزار شد، “سان هوآجون” مدیر ارشد فناوری شرکت بی‌وای‌دی لیتیوم باتری اعلام کرد که این شرکت در سال ۲۰۲۴ تولید آزمایشی باتری‌های تمام‌جامد ۶۰ آمپرساعتی را آغاز کرده است. بی‌وای‌دی قصد دارد از سال ۲۰۲۷ نصب و اجرای آزمایشی این باتری‌ها را آغاز کند و پس از سال ۲۰۳۰ به تولید و نصب انبوه برسد.

آینده باتری‌های تمام‌جامد و قیمت‌گذاری

سان هوآجون همچنین پیش‌بینی کرد که در درازمدت، قیمت باتری‌های تمام‌جامد سه‌گانه با باتری‌های سه‌گانه مایع قابل رقابت خواهد شد و اختلاف قیمت بین آن‌ها کاهش می‌یابد.

در سپتامبر سال گذشته نیز او اعلام کرده بود که بی‌وای‌دی تحقیقات و توسعه خود را بر نسل جدید باتری‌ها، از جمله باتری‌های تمام‌جامد سولفیدی متمرکز کرده است. به گفته‌ی وی، سال‌های ۲۰۲۷ تا ۲۰۲۹ به عنوان دوره‌ی آزمایشی این باتری‌ها در خودروهای الکتریکی رده‌بالا در نظر گرفته شده است و از ۲۰۳۰ تا ۲۰۳۲ این فناوری در مقیاس وسیع برای خودروهای برقی جریان اصلی به کار خواهد رفت.

آینده باتری‌های لیتیوم آهن فسفات در کنار باتری‌های تمام‌جامد

لیان یوبو، دانشمند ارشد و مهندس ارشد خودرویی بی‌وای‌دی، نیز با تأکید بر این مسیر توسعه گفت:

«سه سال آینده چالش‌برانگیز خواهند بود، اما طی پنج سال آینده واقع‌بینانه‌تر می‌توان به پیشرفت‌های مهمی دست یافت.»

وی افزود که باتری‌های لیتیوم آهن فسفات همچنان برای ۱۵ تا ۲۰ سال آینده در صنعت باقی خواهند ماند و حذف نخواهند شد. این نوع باتری‌ها در کنار باتری‌های تمام‌جامد در خودروهای برقی با کلاس‌های مختلف استفاده خواهند شد.

نقش هوش مصنوعی در توسعه باتری‌ها

“اویانگ مینگ‌گائو” عضو آکادمی علوم چین و رئیس پلتفرم نوآوری صنعت-دانشگاه-پژوهش باتری‌های تمام‌جامد چین اعلام کرد که هوش مصنوعی به‌طور قابل‌توجهی توسعه تحقیقاتی باتری‌ها را متحول کرده است. به گفته‌ی وی، کارایی تحقیق و توسعه باتری می‌تواند ۱۰ تا ۱۰۰ برابر بهبود یابد و ۷۰ تا ۸۰ درصد از هزینه‌های تحقیقاتی کاهش پیدا کند.

پلتفرم CASIP، که در ژانویه ۲۰۲۴ توسط شرکت‌های بزرگی همچون CATL و BYD تأسیس شد، نقش کلیدی در توسعه علمی و صنعتی باتری‌های تمام‌جامد در چین ایفا خواهد کرد.

 با پیشرفت این فناوری، آینده خودروهای الکتریکی در آستانه تحولی بزرگ قرار دارد. آیا باتری‌های تمام‌جامد می‌توانند چالش‌های فعلی صنعت خودروهای برقی را برطرف کنند؟

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

امتیاز 5.00

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×