خط کشیدن روی بدنه اتومبیل، ۶ ماه تا ۳ سال حبس دارد / نحوه اخذ خسارت
نحوه اخذ خسارت قانونی در تخریب عمدی
به گزارش خبرنگار مجله ماشین، هیچکس حق ندارد به مالکیت دیگری تعرض کرده یا اموال وی را تخریب کند در این راستا، قانونگذار در جهت حفظ نظم عمومی برای مقابله با چنین رفتارهایی، ضمن تعیین مجازات در قانون مجازات اسلامی، مرتکب را مکلف به جبران خسارات وارده نیز میکند.
لطمه زدن به خودروهای پارکشده از نظر عرف تخریب شناخته میشود. نکته دیگری که باید مد نظر قرار داد، این است که علاوه بر عمل فیزیکی لطمه زدن، ورود ضرر به مال دیگری نیز شرط تحقق جرم است زیرا تا ضرر واقع نشود، جرم تحقق پیدا نخواهد کرد. لطمه زدن به اموال دیگری نه تنها موجب مسئولیت مدنی بلکه موجب مسئولیت جزایی اشخاص نیز خواهد بود.
چنانچه فردی اموال خصوصی متعلق به مردم را از بین ببرد، بر اساس قانون مجازات خواهد شد. در این خصوص حسب ماده ۶۷۷ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی «هر کس عمداً اشیای منقول یا غیرمنقول متعلق به دیگری را تخریب کند یا به هر نحو، کلاً یا بعضا تلف کند و از کار اندازد، به حبس از ۶ ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.»
ابتدا باید در مراجع قضایی طرح شکایت کنید واگر بتوانید ادعای خود را اثبات نمایید و ضارب در دادگاه محکوم شود علاوه براخذ خسارت، به ۶ ماه تا ۳ سال حبس هم محکوم می گردد.
شایسته است مالکین خودروها کاری نکنند که مورد هجوم این دسته از افراد قرار گیرند و به این افراد هم توصیه می کنیم با صدمه زدن با اموال اشخاص برای خودشان دردسر درست نکنند .